dinsdag 15 mei 2012

Invoering passend onderwijs met een jaar uitgesteld!


Van Bijsterveldt: Geen bezuiniging op passend onderwijs

14 mei 2012

De invoering van het passend onderwijs wordt een jaar uitgesteld en de aanvankelijk voorgenomen bezuinigingen gaan niet door. Dat schrijft minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs in een brief aan de Eerste Kamer.

Het passend onderwijs zou komend schooljaar ingaan. Scholen hadden al personeelsleden ontslag aangezegd in verband met de bezuinigingen. Nu die van tafel zijn, kunnen de ontslagaanzeggingen worden ingetrokken, concludeert de minister na overleg met organisaties uit het onderwijsveld. Wel zijn er vanwege de hervormingen nog steeds gevolgen voor het personeel, stelt Van Bijsterveldt. Dat geldt onder meer voor de ambulante begeleiding, die anders zal worden gefinancierd in de vorm van tijdelijke regelingen.

Met de invoering van passend onderwijs wordt het bekende rugzakje afgeschaft. Dat is het budget dat ouders krijgen om extra begeleiding voor hun kind in te kopen. Dat geld gaat straks rechtstreeks naar schoolbesturen, die door samen te werken maatwerk kunnen bieden, stelt het ministerie.