maandag 21 november 2011

Start: gedrag-in-uitvoering

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jetske Dollenkamp en ik ben woonachtig in Valkenswaard. Na het basisonderwijs ben ik in 1994 naar de HAVO op scholengemeenschap Were di te Valkenswaard gegaan en heb ik in 1999 mijn diploma behaald. Vervolgens ben ik naar de Fontys PABO (Pedagogische Academie Basis Onderwijs) te Eindhoven gegaan en heb deze opleiding in 2003 met succes afgerond.

Na het behalen van dit HBO diploma ben ik direct aan de slag gegaan binnen het SBO (Speciaal Basis Onderwijs) als groepsleerkracht in de bovenbouw.

In 2008 ben ik gestart met de Master SEN opleiding tot gedragsspecialist aan de Fontys te Eindhoven. Deze Masterstudie heb ik in 2010 succesvol afgerond. In 2010 heb ik de opleiding “Observeren met de camera” succesvol afgerond. In 2011 heb ik mij verder ontwikkeld als coach bij de opleiding “Coachen als begeleidingsinstrument” van CTO counseling en ben hiervoor geslaagd. Ook heb ik in 2011 met succes de opleiding tot matrixcoach succesvol afgerond en bezit ik een ‘Taakspel licentie’.

Gedurende mijn loopbaan heb ik ook aan diverse cursussen en workshops deelgenomen:

* Leerlingen met Autisme Spectrum Stoornissen op SBO de Zonnewijzer.
* Overgang PO/ VO voor leerlingen met ASS
* Pedagogische gespreksvoering met kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis
* Psycho-educatie
* Socrautische methode (socratische gespreksvoering voor mensen met ASS).
* Geweld in de welzijnssector, een brede kijk op enge dingen.
* Angst bij mensen met autisme.
* Ik ben speciaal , Psycho-educatie.
* Zo is er maar een!! (geven van klassenpresentaties).
* Taakspel CED

Van alle bovengenoemde opleidingen, cursussen en workshops heb ik een diploma of certificaat in mijn bezit.

Gedurende mijn studie aan de Fontys PABO te Eindhoven heb ik diverse stages gelopen. Mijn afstudeerstage heb ik gelopen in groep 6 op een reguliere basisschool. Na het behalen van mijn diploma ben ik direct aan de slag gegaan op SBO de Zonnewijzer. Dat is een school voor speciaal basisonderwijs te Valkenswaard. Op deze school stond ik full -time voor een bovenbouwklas. In de jaren dat ik daar werkte heb ik actief gewerkt met het concept ‘het nieuwe leren’.

Na een aantal jaren een reguliere bovenbouwklas te hebben gedraaid op SBO de Zonnewijzer ben ik in 2007 leerkracht geworden van een groep “zeer structuur behoeftige kinderen” (Kinderen met ernstige gedragsproblemen). Dit was ik 3 dagen per week. De overige 2 dagen was ik werkzaam als Auti-coach. Het was mijn opdracht om kinderen met ASS en hun leerkrachten zo goed mogelijk te begeleiden zodat deze leerlingen zich binnen de school zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.

In 2009 is mijn functie van Auti-coach veranderd in de rol van Intern Ambulant Begeleider (IAB). Dit houdt in dat ik nu ook leerlingen en leerkrachten buiten SBO de Zonnewijzer begeleid.

In 2010 ben ik gaan werken bij REC Chiron. Dit is een organisatie die de ambulante begeleiding van leerkrachten doet die kinderen in hun klas hebben met ernstige gedragsproblemen.  Vanaf januari 2012 ga ik officieel beginnen met mijn eigen bedrijf. 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.gedrag-in-uitvoering.nl. Hier kunt u op uw gemak alles lezen over de veranderingen die er gaan plaatsvinden in het basis onderwijs.

1 opmerking:

  1. Grammar, vocabulary, tenses, indirect speech, passive sentences must always be keep in mind while writing a blog. Everyone must read this blog. This is going to help everyone.online zwangerschapscursus

    BeantwoordenVerwijderen